søndag 29. april 2012

Smakebit på en søndag

Idag legger jeg ut en bit fra "The Eye of the World", første bok i serien "Wheel of Time" av (nå avdøde) Robert Jordan. Jeg husker fremdeles første gang jeg så boka. Det må ha vært begynnelsen av 90-tallet, og det lokale biblioteket hadde akkuratt fått sin første norske kopi av noe så rart som en fantasy-serie for ungdom. Jeg var godt kjent på biblioteket, hadde allerede lest meg gjennom hele Tolkien sin serie om Middle Earth, Ursula K. Le Guin sin "Earthsea"-serie, og Susan Cooper "Dark is rising".

Det er ganske morsomt, fordi jeg leste den (den var IKKE godt oversatt) og syntes historien var dårlig og rar. Det var MANGE år igjen før Twilight skulle slå igjennom, og bare sære folk visste hvem Tolkien var. Verden var en annen for sulteforede fantasyelskere. Og likevel likte jeg ikke serien. Det skulle ta nesten ti år til (begynnelsen på milleniet) før jeg prøvde meg på serien igjen, denne gangen på engelsk. Og da elsket jeg den. Jeg har lest ALLE bøkene i serien (utenom den siste - utgitt etter Jordan døde). Nå er det såpass lang tid siden jeg har lest de at jeg vil lese de igjen før jeg begynner på neste bok. Denne gangen blir det på lesebrettet mitt, og jeg gleder meg til å merke alle de gode setningene, inkludert alle "Elaine takes a bath" i bok 6 (og telle de opp!).

Men dette sitatet er fra bok 1 - mens Rand alThor er en uskyldig ung gutt og gleder seg til midtsommer-festen.
Strangers and a gleeman, fireworks and a peddler. It was going to be the best Bel Tine ever.
Fine serien <3

Les mer på Mari sin webside (her).

mandag 23. april 2012

Tegneserier!

Jeg elsker tegneserier i tillegg til bøker. Noe av det jeg glede-gruet meg til når jeg fikk iPad var tegneserier. Tenk å alltid ha tegneseriesamlingen med meg, også når jeg er ute på tur! Ikke noen store bibliotek i en støvete hylle å lete gjennom... Bare å laste ned. Det er så enkelt! Og lovlig! Det er så DEILIG at jeg kan gjøre noe så enkelt som å lese tegneserier på nettbrettet mitt lovlig. Det betyr ikke at papirutgavene er dårlige, jeg elsker å gå inn på Outland eller Forbidden Planet og smugkikke på coverene... Det er bare det at akkuratt tegneserier gjør seg så GODT på nettbrettet.

Under her er bilde fra Ultima Thule - som det ser ut i Fables-avstikkerserien "Cinderella", der jeg får lese om Askepott (Cinderella) sine eventyr som hemmelig spion.



- Posted using BlogPress from my iPad

søndag 22. april 2012

Smakebiter på en søndag

Ukens smakebit på en søndag er fra "Glass Houses" (Morganville Vampires, bok 1) av Rachel Caine. Jeg fant ut at jeg måtte lese den etter at Elin over på Avenannenverden.no sa følgende om slutten: "Ei bok kan da ikke slutte sånn!".

Sitatet jeg har valgt er ikke lenge etter starten på boken, og setter stilen for boken videre ;)

"Where’d you pick up the stray?" “Outside. She came to see the room.” “You beat her up first, just to make sure she’s tough enough?”
Les flere smakebiter på Mari sin blogg!

lørdag 21. april 2012

Dette kunne vært så mye bedre

I følge Amazon sine forfattersider er appelsinjuice blandt tingene som forfatteren av "Powerless the Synthesis" (Jason Letts) virkelig liker. Denne lille absurde tingen er like sammenhengende som boken, som... kunne vært bra, men som illustrerer noen av fallgruvene med selvpublisering. Storyen er god, personene gode, historien bygger opp... og kommer aldri noe sted. Det er godt mulig at bok to og tre hjelper på dette (ja, det er fler i serien), men jeg tror ikke jeg kommer til å lese dem. Jeg gikk og ventet hele boka på at noe skulle skje, uten at det egentlig var noe spennende. Mye fyllstoff og forholdsvis godt skrevet... men... så plutselig var boka ferdig.

Jeg pleier å ha med noen sitater jeg merker meg underveis (det er jo så enkelt med lesebrett!). I denne boken har jeg merket meg denne:
Just remember this, you can’t measure a life by its successes or failures. It’s the spirit that matters.
Den sier egentlig ganske mye om boken.

Skulle du likevel ha lyst å vite litt om boken er en kjapp oppsummering (ok, jeg røper hele plottet nå) som følger:

-Vi er i en verden der alle har magiske evner (GOD START!)
-...men det er en jente som ikke har noen (oooh... plot?)
-Hun har bodd skjult i et lite hus og skal nå begynne på skolen, uten at jeg skjønner helt hvorfor.
-Selv om alle andre har superevner er hun supertøff og sterk og smart og klarer å kjempe mot dem (kjedelig i lengden...)
-Og så er de ferdig på skolen
-Bok slutt

Japp.
Les den om du vil ha et eksempel på laaaaaaaaaaaaaaaaaaaang oppbygging uten spenningstopp. Det er ikke dårlig litteratur, det kunne bare VIRKELIG trengt et forlag og litt hjelp.

Bokryggpoesi #1

Jeg ble utfordret av Elin på avenannenverden.no til å prøve meg på "bokryggpoesi". Jeg er ingen stor poet (eller "potet" som vi kalte det på yrkesfag...), men her er et forsøk! (se også flere linker på Elin sin blogg)




- Posted using BlogPress from my iPhone